Kurkuma latte
- Szczegóły
- Kategoria: Przepisy Wegańskie
- Opublikowano: wtorek, 06, grudzień 2016 13:43
- Super User
- Odsłony: 179
1 PORCJA, 171 KCAL
Kurkuma latte
Bezkofeinowy napój na mleku roślinnym z kurkumą i imbirem
SKŁADNIKI
- 3/4 szklanki mleka migdałowego lub ryżowego lub zwykłego
- 1/4 szklanki mleka kokosowego
- 1 łyżeczka mielonej kurkumy
- 1 łyżeczka tartego imbiru
- 1 łyżeczka brązowego cukru
PRZYGOTOWANIE
- Składniki wymieszać i podgrzać aż mleko będzie bardzo ciepłe.
- Przelać do blendera kielichowego i dokładnie zmiksować aż napój się spieni.
- Przelać do wysokiej szklanki i podawać.
WSKAZÓWKI
- Mleko roślinne można kupić gotowe w kartonie/puszce lub zrobić je samodzielnie
- Kurkuma latte można wzbogacić o espresso.
Tekst skopiowany ze strony http://www.kwestiasmaku.com/