Kurkuma latte

1 PORCJA, 171 KCAL

 

Kurkuma latte

Bezkofeinowy napój na mleku roślinnym z kurkumą i imbirem

SKŁADNIKI

  • 3/4 szklanki mleka migdałowego lub ryżowego lub zwykłego
  • 1/4 szklanki mleka kokosowego
  • 1 łyżeczka mielonej kurkumy
  • 1 łyżeczka tartego imbiru
  • 1 łyżeczka brązowego cukru

PRZYGOTOWANIE

  • Składniki wymieszać i podgrzać aż mleko będzie bardzo ciepłe.
  • Przelać do blendera kielichowego i dokładnie zmiksować aż napój się spieni.
  • Przelać do wysokiej szklanki i podawać.

WSKAZÓWKI

  • Mleko roślinne można kupić gotowe w kartonie/puszce lub zrobić je samodzielnie
  • Kurkuma latte można wzbogacić o espresso.

 

Tekst skopiowany ze strony http://www.kwestiasmaku.com/