Jaglanka z jagodami

 1 PORCJA

 

Jaglanka z jagodami

SKŁADNIKI

  • 1/4 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka mleka kokosowego (lub zwykłego krowiego)
  • 1/3 szklanki jagód + opcjonalnie 2 morele
  • syrop klonowy lub brązowy cukier

PRZYGOTOWANIE

  • Kaszę jaglaną wsypać do garnka, dokładnie wypłukać zmieniając ciepłą wodę. Wylać wodę, wlać mleko kokosowe, wymieszać i zagotować pod przykryciem.
  • Ustawić garnek na najmniejszym palniku, zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez ok. 15 minut.
  • Wyłożyć do miseczki, posypać opłukanymi jagodami, dodać pokrojone morele jeśli ich używamy, skropić syropem klonowym lub posypać cukrem.

 

Tekst skopiowany ze strony http://www.kwestiasmaku.com/