Jaglanka z jagodami
- Szczegóły
- Kategoria: Przepisy FIT
- Opublikowano: niedziela, 11, grudzień 2016 18:35
- Super User
- Odsłony: 202
1 PORCJA
Jaglanka z jagodami
SKŁADNIKI
- 1/4 szklanki kaszy jaglanej
- 1 szklanka mleka kokosowego (lub zwykłego krowiego)
- 1/3 szklanki jagód + opcjonalnie 2 morele
- syrop klonowy lub brązowy cukier
PRZYGOTOWANIE
- Kaszę jaglaną wsypać do garnka, dokładnie wypłukać zmieniając ciepłą wodę. Wylać wodę, wlać mleko kokosowe, wymieszać i zagotować pod przykryciem.
- Ustawić garnek na najmniejszym palniku, zmniejszyć ogień do minimum i gotować pod przykryciem przez ok. 15 minut.
- Wyłożyć do miseczki, posypać opłukanymi jagodami, dodać pokrojone morele jeśli ich używamy, skropić syropem klonowym lub posypać cukrem.
Tekst skopiowany ze strony http://www.kwestiasmaku.com/